Scandinavian Executive » Utbud » Interimskonsulter Ekonomi & Finans

Interim CFO

Interim CFO/Ekonomichef – Erfarna interimskonsulter på ledningsnivå

Vi har flera års erfarenhet av att tillsätta kompetenta interimschefer inom ekonomi. Få finansiella resultat till ditt företag med en interim CFO/Ekonomichef.

Vi vet hur viktigt det är att agera snabbt när ett plötsligt behov av en ny CFO uppstår. Vi värdesätter effektiva processer och arbetar idag med ett väldigt kvalificerat urval som består av över 4000 interimskonsulter. Av den anledningen är vår rekryteringsprocess både enkel, effektiv och träffsäker. Under ett förutsättningslöst möte med er går vi igenom alla förutsättningar för att bäst kunna möta ert behov, målbild men även få en förståelse för era utmaningar. Vi kommer att presentera cirka tre passande kandidater för uppdraget inom loppet av 1-3 dagar. All kontakt med oss på Scandinavian Executive sker konfidentiellt och helt utan några startavgifter.

Exempel på roller vi tillsätter

Vi har även specialister inom SAP, MS NAV och andra affärssystem.

 

I vår process genomför vi alltid en bakgrundskontroll och vidimering av lämnade uppgifter av utvalda slutkandidater.

Vi hjälper dig hitta rätt ekonomikonsult!

Det finns flera anledningar till varför du snabbt måste få en kompetent och erfaren CFO på plats. Ofta är anledningarna till behovet mer eller mindre traumatiska och kommer plötsligt. Vi hjälper er att hitta er interim CFO och tillfälliga chefer för er ekonomi- och finansfunktion.

Rollen innefattar oftast, förutom ekonomi och verksamhetsstyrning, även strategisk affärsutveckling, analys av förvärv eller avyttring, deltagande i eventuell börsnotering och ansvar för verksamhetsfinansiering. Ledarskapserfarenheten täcker alla vanligast förekommande underliggande funktioner såsom exempelvis Redovisning, Controlling, Skatt, IT, Risk, Investor Relations och HR. Många av våra konsulter har erfarenhet från internationell verksamhetsstyrning och har ofta haft det direkta ansvaret för det noterade bolagets Investor Relations. Samtliga har relevant akademisk utbildning inom ekonomi, väldigt ofta med en MBA som påbyggnad. 

 

Vi har mångårig erfarenhet av att förstå utmaningarna i rollen som CFO och har många lyckade uppdrag genom åren. När vi söker efter rätt resurs för ett uppdrag tittar vi alltid på de specifika behov verksamheten har och krav på kandidaten.

Scandinavian Executive Woman Mobile png

Rekryteringsprocessen

1.Uppdragsbeskrivning och målbild

Kravprofil, uppgift, roll, erfarenheter, kulturen. Bör och skall-krav tas fram, nuläget och målbild

2.Kandidatsökning och kvalitetssäkring

Vi letar i vårt kvalitetssäkrade nätverk och undersöker tillgänglighet samt prisbild enligt målsättning

3.Intervjuer och kontroller tillsammans med kund

Anlita interim

Stor efterfrågan på att hyra interima CFO:er

Interim CFO:er och ekonomichefer är beprövade chefer som kan tillsättas på kort, medellång eller lång sikt. Våra interim CFO-konsulter är specialister på att ge ledarskap och stödja en organisation under en period av förändring, övergång eller kris.

Den moderna rollen som en interim ekonomichef eller CFO blir alltmer utmanande och kräver en utvecklad och förbättrad kompetens - inte minst djup erfarenhet. Under de senaste åren har vi på Scandinavian Executive sett en betydande ökning av efterfrågan på dessa kvalificerade nyckelpersoner.

 

Det har blivit populärt att hyra interim CFO:er över branschvertikaler av många olika skäl. Den ekonomiska miljön och den ständigt föränderliga, snabba utvecklingen av tekniska framsteg har spelat särskilt viktig roll. Tillsammans sätter dessa faktorer press på organisationer för att sänka kostnaderna, öka effektiviteten och, i vissa fall, turnarounds. Det är här vårt nätverk av interima CFO:er kommer till sin rätt. Genom att noga lyssna på era önskemål och krav kan vi matcha er med en person som passar ert uppdrag perfekt.

 

Våra kunder uppskattar våra snabba och träffsäkra process. Nästa gång du är på jakt efter en ny Interim CFO så vet du precis vart du ska vända dig någonstans.

Kontakta oss

    Group 396
    Michael Gabrielsson

    Partner och delägare

    Allmänna förfrågningar