Vi har sedan ett par år tillbaka ett nära samarbete med Cool Company. Via dem kan en konsult som väljer att inte ha ett eget bolag få hantera sin fakturering på ett tryggt och säkert sätt! Fördelarna är stora med mindre administration, personliga försäkringar och alla skatter på plats och ett mycket ekonomiskt upplägg.

Vi får också via detta större möjlighet att samarbeta med mycket kvalificerade personer som befinner sig “mellan anställningar” och som inte vill skapa ett bolag för att hantera interimsuppdrag.

Kort om Cool Company – egenanställning

Att vara egenanställd, innebär att du jobbar som konsult utan att behöva starta eller driva ett eget bolag. Istället blir du anställd av Cool Company, som har fullt arbetsgivaransvar för dig.
Eftersom Cool Company är din arbetsgivare, innebär detta att du aldrig är anställd av din kund, utan istället har ett uppdragsavtal med denna. Alla avtals som skrivs mellan dig och din kund är därför inte betraktade som anställningsavtal, utan istället uppdragsavtal. På grund av detta så får du som egenanställd lön från CC istället för din kund, samt betalar A-skatt istället för F-skatt. Vi sköter skatt, sociala avgifter och momshantering så att du kan fokusera på ditt uppdrag istället för administration.

Försäkringar
Som anställd hos Cool Company täcks du av samtliga av våra försäkringar (Gruppliv-,Olycksfall- och Ansvarsförsäkring). Vi hanterar även all administration och löneutbetalning. Cool Company har med andra ord juridiskt arbetsgivaransvar för dig. Är du intresserad av att teckna en inkomstförsäkring kan vi även hjälpa dig med att teckna denna till ett fördelaktigt pris genom vår samarbetspartner Avanza.
Driver du ditt eget företag så är du själv skyldig att teckna dessa försäkringar. Använder du en annan faktureringstjänst så är det bra att dubbelkolla så att dessa försäkringar inte är en tilläggstjänst.

Konsultation
Är du intresserad av konsultation gällande tjänstepension, inkomstförsäkringar eller skattefrågor så erbjuder vi detta gratis. Du bokar in din konsultation genom din kontaktperson på Cool Company.

Rabatt
I samarbetet med Scandinavian Executive erbjuder vi dig även en rabatterad avgift på dina fakturor. Det pris du betalar på fakturans värde är 5,25% istället för ordinarie pris som är 5,98%.

Marknadens kanske bästa paket för egenanställda konsulter?

Vill du veta mer? Kontakta oss på Scandinavian Executive eller gå in på: www.coolcompany.se