Interimschef Industri – Produktion

Interimschef inom industri – processindustri

En interimschef är en chef som snabbt kan komma in och ta över stafettpinnen. Det finns många situationer där detta behövs, exempelvis när en chef snabbt försvinner på grund av sjukdom eller avsked, när en befattningshavare ska bara borta tillfälligt på grund av semester eller när det snabbt blir en ökad arbetsbelastning. Anledningarna är många men det primära behovet är oftast desamma, att fylla arbetsrollen så snabbt som möjligt. För industrier och fabriker kan snabbheten vara extra viktig då avbrott i verksamheten snabbt kan bli väldigt dyrt.
Vi på Scandinavian Executive har inte bara erfarenhet av att matcha rätt uppdrag med rätt interimschef, vi har även samlat flera duktiga chefer och ledare i vårt nätverk. På så sätt kan vi inte bara ta fram flera duktiga kandidater som passar just era behov och krav, vi kan även se till att de finns på plats redan efter några dagar. Vi arbetar helt enkelt snabbt och smidigt.

Fördelarna med att välja en interimschef istället för att nyrekrytera är många. De mest uppenbara är att du snabbt får in potentiella kandidater som kan lösa det specifika problemet som dykt upp eller fylla arbetsrollen som har blivit ledig. En annan fördel med att använda en interimschef är för att leda ett projekt, en omstrukturering eller någon typ av förändring i verksamheten. Då kan den tillfälliga ledaren styra upp arbetet och säkerställa att mål nås och deadlines hålles. Som du märker ställs det stora krav på en interimschef. Detta ställer i sin tur stora krav på våra kandidater och vår förmåga att matcha rätt. Genom åren kan vi med stolthet säga att vi har samlat ett väldigt kompetent nätverk och dessutom utvecklat en god fingertoppskänsla när det kommer till att matcha rätt.

Kontakta oss

010-330 52 50
Kontakta oss för hjälp med interimchef
Är du konsult och vill gå med i nätverket? Anmäl dig här

Exempel på roller vi tillsätter: Produktionschef, Programledare, Projektledare, LEAN konsulter, Effektiviseringsprogram, Sourcing och Inköp, Logistikchef, Supply Chain mm.

Hur går det till att anställa en interimschef inom industri?

Själva processen för att anställa en interimschef är alltid densamma, oavsett om du behöver en chef som kan driva fabrik, sköta logistiken eller implementera ett nytt IT-system för lagerhantering. Allt börjar med att du tar kontakt med oss och beskriver vad du behöver hjälp med. Ju bättre vi kan förstå ditt företags verksamhet, behov och krav, desto enklare blir det för oss att rekommendera rätt personer. Tillsammans kan vi även utforma själva uppdragets mål och gränser.

Nästa steg handlar om att hitta rätt personer. Då söker vi i vårt interna nätverk med över 3000 erfarna ledare och chefer. Vi väljer ut två till tre kandidater som vi tycker passar väl in hos er och som kan klara av själva uppdraget. När uppdraget börjar närma sig sitt slut är det inte ovanligt att våra kunder vill stänga interimskontraktet och anställa den tillfälliga chefen permanent. Gör som många andra och ta in chefskompetens på ett snabbt och smidigt sätt genom att höra av dig till oss redan idag.

Så här kan en process se ut, från start till mål på 2-3 dagar!