Det är med stor glädje vi kan meddela att kärnteamet fått ett viktigt tillskott i en fjärde partner, HR-veteranen Ingemar Wallin.

Ingemar kommer senast från en partnerroll på Interim Search där han var med och tog företaget från från 30 till 130 miljoner i omsättning, och därmed störst i Sverige på interimschefer, inom loppet av bara 4 år.

Ingemar var innan det Managing Partner i Sverige för executive search-bolaget Horton International, och har i grunden en gedigen karriär med drygt 20 års internationell erfarenhet från seniora HR-direktörsroller. Han har varit SVP i bland annat Sapa-koncernen, VP inom UCB Group, GE Capital och GE Healthcare samt Trelleborgskoncernen. Under 11 av dessa år har han verkat och bott i Tyskland och Storbritannien. Ingemar har en BSc. Human Resources Management från Umeå Universitet och Lunds Universitet.

Michael Gabrielsson, Partner på Scandinavian Executive kommenterar:

– Det är en enorm glädje för oss att få välkomna Ingemar som den fjärde partnern, och en viktig pusselbit i allt som ligger framför oss. Hans erfarenhet och senioritet från branschen, och inte minst hans senaste resa inom just interimsvärlden, är en erfarenhet som kommer komplettera oss andra väl. Vi har haft känt varandra som kollegor i branschen en längre tid men först nu stod stjärnorna rätt för att börja jobba tillsammans på riktigt.

Ingemar Wallin tillägger från sitt håll nickandes:

– Scandinavian Executive är ett bolag som verkligen har hjärtat på rätt ställe, och med förhållandevis små resurser lyckats bygga upp ett imponerande nätverk av duktiga interimschefer. Med sin transparens och fokus på att bygga förståelse och förtroende, har man lyckats hålla en kvalitet i sina leveranser som jag gillar. Det är med stor entusiasm som jag tar mig an den här utmaningen tillsammans, som partners, och siktar mot att växa och bidra på vårt alldeles unika sätt.

De avslutar med en high-five och “nu kör vi”. Det märks att detta är början på ett nytt kapitel och att det finns en möjlighet att vara med och fylla ett behov som bara växer i takt med det tryck och de förändringar som chefsvärlden genomgår.

Hör av dig via mejl eller lägg till Ingemar på Linkedin för att starta dialogen.