HR-generalist

Det är ett vikariat under en föräldrarledighet med start så snart som möjligt, troligen tom Q1 2019. Arbetet handlar om ett HR-arbete på ett företag med 170 anställda i Sverige. Bolaget är en del av en större marknadsledande koncern med global verksamhet inom försäljning och distribution mot specialister inom vården. Utbildningsnivån på företaget är hög och alla är mycket engagerade i produkterna och tjänsterna som företaget levererar.

I befattningen som HR Generalist stöttar du alla chefer i olika HR-processer. Du kommer att arbeta med bl a rekrytering, utbildning, förhandlingar, lönerevision och en hel del HR administration samt vara ett aktivt stöd i allmänna HR frågor till organisationen. I rollen som HR Generalist rapporterar du till Director HR, med placering i Spånga.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir bland annat

  • Agera som stöd till våra chefer i olika HR-processer
  • Arbeta med rekryteringens alla olika delar från kompetensprofil till färdigt avtal
  • Aktivt delta i vår lönerevision och lönekartläggning
  • Arbetsrättsliga frågor, lag och avtal samt delta i fackliga förhandlingar
  • Medverka i arbetsmiljöfrågor
  • Löpande uppdatera vårt globala HRIS-system och våra lokala HR-processer
  • Ta fram personalstatistik
  • Medverka i utbildning i våra globala och lokala HR-processer
  • Ansvara för administration, bl a intyg, betyg, och andra rutiner rörande anställning

Din Profil

Du har en högskoleutbildning med inriktning personal och ledarskap, med några år erfarenhet av kvalificerat, brett HR-arbete, gärna i en global organisation. Du är van att självständigt driva och ta ansvar för olika HR-processer och utveckling kopplat till företagets övergripande affärsmål.

Du är en god kommunikatör som har lätt för att skapa och bevara relationer. Du förstår vikten av ordning och reda, är bra på att planera och organisera ditt arbete och har en god känsla för siffror, detaljer och uppföljning. Du kan utan svårighet hantera både engelska och svenska i tal och skrift samt har god erfarenhet av att jobba med Excel, Word och PowerPoint. Du lockas av rollens operativa och breda innehåll.

Du är positiv, flexibel, förtroendeingivande med en naturlig förmåga att inspirera och ”peppa” medarbetare och på så sätt medverka i och utveckla trivseln. Du värdesätter kollegor och relationer samtidigt som du kan fatta och implementera tuffa beslut och samtal om så behövs. Det är meriterande om du har kunskap om löneprocessens olika delar samt skatter och förmåner. Du har körkort.

Praktiskt:

Start: asap

Längd: cirka 9-12 månader

Placering: Västra Stockholm

Ersättning: TBD