Vi söker en ekonomichef som kan sköta bolagets ekonomiska styrning och stötta den internationella expansionen. Du kommer att ha en avgörande betydelse för att verksamheten utvecklas professionellt och vara VD:s högra hand när det gäller det affärsmässiga såväl som alla ekonomiska frågor, rapportering, kontakt med utländska intressenter m.m. Du initierar och driver även olika förbättringsprojekt som rör utvecklingen av bolaget och dess lönsamhet.

Bolaget har växt kraftigt och det är viktigt att ekonomiansvarig kan ”kavla upp ärmarna” och lösa praktiska frågor.

Ansvarsområden

Du är övergripande ansvarig för företagets ekonomi med ansvar för den löpande redovisningen, moms, skatter, bokslut och årsredovisning samt lönehantering. Du är kontaktperson mot myndigheter, banker och revisorer i Sverige och internationellt.

Idag bedrivs stora delar av den ekonomiska hanteringen ute på marknaderna via outsourcing till redovisningsbyråer lokalt. En mycket viktig arbetsuppgift blir att ta tillbaka kontrollen på redovisningen centralt så att löpande rapportering av resultat, marginaler, likviditet, balans och resultaträkning sker enligt en strukturerad process och med stor tydlighet.

Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till företagets VD. Viss rapportering sker även löpande till ägargruppen. Du kommer ha en central roll i företagets ledningsgrupp.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet från ekonomiområdet. Du har kanske erfarenhet som revisor, konsult eller ekonomichefsroller tidigare.

Du har god erfarenhet samt förståelse för internationell verksamhet, affärsutveckling, projektförbättrande aktiviteter och entreprenörskap. Har du tidigare erfarenhet från snabbväxande verksamheter är det ett klart plus. Du är civilekonom eller motsvarande.

Observera att detta arbete kräver en hands-on approach och att det är stor variation i arbetsuppgifterna, från hantering av betalningar och momsfrågor via lagerinventering till kontakt med samarbetspartners utomlands som hanterar lokal redovisning. Dessa partners behöver aktiv kontakt med HK som du som ekonomiansvarig skall driva. Löpande utveckling av ”alla” bolag i koncernen ingår i ansvaret. Dessutom är du mycket nära VD i de strategiska frågor och beslut som tas framåt.

Som person är du kommunikativ, positiv och prestigelös med god samarbetsförmåga. Du har en stark egen drivkraft, är analytisk och resultatinriktad samt drivs av att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du har en förmåga att se till såväl helheten som att snabbt uppfatta avvikelser på en mer detaljerad nivå. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Praktiskt:

Tid: asap – uppdraget är cirka 6 månader långt (rekrytering kan bli aktuellt)

Omfattning: Heltid – möjligen 4 dagar per vecka

Placering: Mölndal

Ersättning: TBD 

Vi ser fram emot din respons!